Odjava/prijava prehrane MojaMALICA (navodila)
Pomoč: 05 37 43 653 (7. 00 - 8. 00).

Znanje nas
popelje v sanje.

Posodobljena navodila NIJZ ob sumu ali potrjeni okužbi s SARS-COV-2

V Uradnem listu RS št. 8/22 je objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karanten na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19. Nova navodila veljajo od srede, 19. 1. 2022.

Povzetek:
Testiranje v šoli izvajamo po sedaj utečenem COVID protokolu OŠ Črni Vrh (ponedeljek, torek, sreda, četrtek in petek za tiste učence, ki v prej navedenih dneh niso bili pri pouku).

  • Ob pozitivnem testu v šoli se za učence in učitelje, ki so imeli visoko tvegan stik, odredi vsakodnevno samotestiranje, ki traja 7 dni.

Zato priporočamo, da imajo učenci v šolski torbi vedno dovolj testov (npr. 5 testov) za vsakodnevno testiranje. S spremembo odloka učencem pripada 20 testov HAG za samotestiranje na mesec.

 Učencem ni treba opravljati vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno, če:
– so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ali
– so preboleli COVID-19 in bili ustrezno cepljeni ali
– predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

  • Če imate okužbo v domačem okolju in imate vsi družinski člani posledično visoko tvegan stik, upoštevajte navodila NIJZ-ja in OTROCI NAJ OSTANEJO DOMA sedem dni oz. če bo otrok zbolel deset dni od pozitivnega testa.

Karmen Simonič Mervic, ravnateljica

TUKAJ dobite podrobnejše uradne informacije

NUJNO OBVESTILO

(trenutno za starše učencev 8. razreda) Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga…