Športni dan učencev 6. do 9. razreda

Kot zadnji so v  sklopu zimskih športnih dni, danes s športnim dnevom opravili še učenci od 6. do 9. razreda. Učenci so se lahko odločali med smučanjem in pohodom. Ker ima naša šola to srečo (ali pa privilegij), da je smučišče takoj za vogalom, je odpadla tudi skrb zaradi prevoza z avtobusom. Sploh v teh časih, ko smo vsi obremenjeni s skrbmi zaradi Covida-19.

Za nagrado nas je danes na smučišču »SKI BOR«, poleg prijaznih žičničarjev, pričakala  tudi vrhunsko urejena snežna odeja. Na smučišču ni bilo ledu, sneg je bil lepo poravnan in v teh pogojih je bilo smučanje čisti užitek. Učenci so bili na smučišču sami in občutek, da imaš smučišče samo zase, je res lep. Če bi sijalo še sonce, bi bilo vse popolno.

Seveda na športnem dnevu ne gre brez učencev. Ni bila samo proga vrhunsko pripravljena, vrhunsko je bilo tudi obnašanje učencev. Sproščeno vijuganje, pozornost do tistih, ki so malo  manj vešči smučanja, brez prerivanja med vstopom na vlečnico. Vse je potekalo v skladu z dogovorom, ki smo ga opravili pred začetkom športnega dneva. Res moramo pohvaliti prav vse učence, da je športni dan minil mirno, brez poškodb, in da so se učenci vrnili v šolo »nasmučani«, predvsem pa celi.

Tudi pohodniki so pod vodstvom profesorice gospe Andreje Pagon opravili lep zimski pohod. Lahko se pohvalijo z dobrimi 11 prehojenimi kilometri, kar je lep dosežek za zimske razmere, saj so nekatere poti še poledenele in je včasih potrebno paziti kam stopiš.

Drago Kavčič