CŠOD Murska Sobota

Za učence in učenke od 6. do 8. razreda.
Od 21. do 25. novembra 2022

PONEDELJEK, 21. 11. 2022

PRIHOD v Mursko Soboto – obvestilo staršem

Sporočamo, da so učenci in učenke od 6. do 8. razreda s spremljevalci srečno prispeli v CŠOD Murska Sobota. Z vsemi je vse v redu. Trenutno imajo sestanek z učitelji centra, sledilo bo kosilo in nato plavanje.

Ponedeljek, ZVEČER

Na začetku je vedno težko. Novo okolje, nepoznani ljudje, drugačna hrana, neobičajen urnik. Vse to nas je pričakalo danes, ko smo prispeli v Mursko Soboto, kjer bomo preživeli ves delovni teden.

Dan se je začel na placu v Črnem Vrhu, kjer smo se zjutraj sestali in od koder smo pot nadaljevali do Murske Sobote. V CŠOD smo prispeli po dobrih treh urah vožnje. Najprej smo se namestili, nato pa je sledilo veliko pravil, ki smo si jih zapisali za uho, saj jih bomo morali upoštevati vse do petka. Po kosilu smo se ponovno usedli na avtobus in odpeljali v Radence, kjer smo pričeli s plavalnim tečajem. Vroč zrak, klor in metri in metri plavalnih zamahov so nas utrudili, a ne tako zelo, da ne bi v času pred večerjo posegli po ukulelah oz. šli na igrišče igrat košarko. Siti od večerje smo se s članico ekipe CŠOD Murska Sobota odpravili na sprehod po številnih urejenih mestnih ulicah.

Večer smo nekateri zaključili z druženjem v t. i. dnevni sobi, spet drugi pa smo se odločili za poležavanje v sobi in pogovor s sošolci.

V pričakovanju jutrišnjega dne vam mahamo z drugega konca Slovenije.

TOREK, 22. 11. 2022

Torek dopoldne

Ponedeljkov večer smo zaključili z večernim pohodom po Murski Soboti. Ob deseti uri zvečer so se pogasile luči. Jutranje prebujanje v drugem nadstropju doma, kjer spijo šestošolci, se je začelo s čestitko. Jakob danes praznuje rojstni dan. Po zajtrku (na izbiro je bil tudi čokolešnik), je sledil ob 8. 30 odhod na avtobus in kratka vožnja v Radence.

Plavanje v bazenu poteka v petih skupinah pod vodstvom plavalnih učitelje, trije učitelji športni pedagogi iz CŠOD in naš športni učitelj ga. Kavčič ter Dejan Hladnik, diplomant Fakultete za šport in učitelj plavanja z licenco. Kdor ne plava, ima možnost, da z ga. Pagon spoznava Radence in njegovo okolico.

Danes smo bili dopoldne v bazenu, učili smo se različnih tehnik plavanja. Ob enih smo pojedli kosilo in se malo spočili. Po počitku smo se razdelili v skupine. Dekleta so šla na orientacijo po MS s pomočjo aplikacij in zemljevidov, fantje pa so pekli perece, tradicionalno prekmursko jed. Ko smo zaključili z orientacijo, smo imeli še večerjo in potem dve kratki dejavnosti, in sicer spoznavanje prekmurskih besed ter metanje v štrbunk. Vmes smo presenetili še Jakoba Hladnika s torto, on pa je v zahvalo vsem udeležencem CŠOD-ja podaril mlečno čokoladico.

Dan je bil zanimiv, na koncu smo vsi popadali v postelje.

Šestošolke

Spodaj so slike drugega dne v CŠOD Murska Sobota.

SREDA, 23. 11. 2022

Vsak dan težje vstanemo. Po zajtrku nas je razveselil Renejev prihod. Odpravili smo se na bazen. Učili smo se novih tehnik plavanja in skakali na glavo. Tisti, ki nismo plavali, smo obiskali Pokrajinski muzej v Murski Soboti. Za kosilo smo danes imeli same prekmurske jedi, za sladico so nas razveselili s prekmursko gibanico. Po kosilu smo imeli krajši počitek, po počitku pa smo se fantje odpravili na orientacijo, punce pa smo pekle perece. Fantje so imeli pri orientaciji po Murski Soboti več sreče kot včeraj dekleta, saj jih ni ujel dež. Dekleta smo se veliko naučila o prekmurski kuhinji, odlične perece pa smo si privoščili pri večerji. Za konec smo si večer popestrili z igranjem tombole. Zmagovalka tombole je naša sošolka, Nika.  Za lahko noč smo poslušali še prekmursko pravljico v prekmurščini.

Dan je bil kratek, naporen in komaj čakamo, da gremo spat.

Sedmošolci

ČETRTEK, 24. 11. 2022

Zjutraj nas je za spremembo pričakalo sonce. Polni energije smo se odpravili na zajtrk. Jedli smo narezek. Po zajtrku smo se odpeljali na bazen, kjer je večina skupin opravila preizkus znanja plavanja. Vsi smo se dobro odrezali – dosegali smo vse od bronastega do zlatega delfina. Izmučeni smo se vrnili v dom, kjer nas je pričakalo kosilo. Po okusnih čuftih in krompirju smo se podali na igrišče. Tam smo pod toplim jesenskim soncem uživali v različnih športih, pozneje pa smo se preizkusili še v veščinah ljudskih plesov. Zvečer sledi presenečenje, ki ga razkrijemo jutri.

Osmošolci!!!!!

Lepi trenutki, ki jih nam nudi narava…

PETEK, 25. 11. 2022

Zadnji večer pred odhodom domov je vedno najlepši, saj se lahko vsi bolj sprostimo.

Za presenečenje je poskrbela mentorica Irena, ki je ves teden za nas v popoldanskem času izvajala različne dejavnosti. V jedilnici je s pomočjo nekaterih učencev pripravila čisto pravo plesišče – na sredini se je vrtela disko krogla, okrog nas pa so plapolale luči raznoraznih barv. Za glasbo je poskrbel DJ Dejc, ki je ustregel tudi marsikateri glasbeni želji. Dve uri plesa sta nas pošteno izmučili. Ob pol desetih smo si privoščili tuš in utrujeni še zadnjič legli v domske postelje.

Zjutraj nas je ponovno prebudilo sonce. Z nasmeškom smo se podali v nov dan, ki ga bomo v dopoldanskem času preživeli na bazenu, popoldne pa na avtobusu.

Dragi starši, kmalu se vidimo. Pričakujete nas lahko okrog 17.00.
Še zadnjič vam mahamo iz Prekmurja.

Spodaj so še fotografije, si so nastale zadnji dan na bazenu. Smo plavali, skakali, tekmovali, se sproščali… skratka, UŽIVALI.