7. razred

Slikamo kot impresionisti

Na papirju, ki so ga učenci izdelali sami, je nastala pokrajina, kot bi jo naslikali impresionistični slikarji. Uporaba svetlih barv, opazne poteze čopiča in nejasni robovi so samo nekatere značilnosti, ki so jih učenci skušali posnemati in se tako vživeti v smer slikarstva ob prelomu iz 19. v 20 stoletje.

___________

Jaz in žival

Matrice za grafike globokega tiska so nastale iz odpadne embalaže mleka in sokov, motiv pa so bile vedno priljubljene živali. Tokrat pa poleg njih še mi.

_______

Žuželke

_____________

Kraj v zeleni

________________

Stavbe prihodnosti

S kakšnimi izzivi se sreča arhitekt, ko načrtuje različne objekte? Se bo podal v masivno, skeletno ali plosko gradnjo? Kako načrtuje stabilnost, materiale, barve, vključenost v prostor, izvirno obliko …? S temi in še drugimi dilemami smo se srečali pri načrtovanju stavb, kot si jih zamišljamo v svoji domišljiji za našo prihodnost.

______________

Kolesarimo

Kakšna so lahko kolesa in kaj vse doživijo z njimi? Sedmošolci so svoje risbe vkomponirali v kolaž fotografij in se ob tem tudi nasmejali.

__________________________________

Barve jeseni

Lepi jesenski dnevi so sedmošolkam velikodušno ponudili slikarski material v obliki cvetov, listja, plodov, trav. Nastale so barvite jesenske kreacije, s katerimi pa se je na koncu poigral tudi veter 🙂