25. državno tekmovanje v znanju iz sladkorne bolezni

Uspešno smo izpeljali 25. tekmovanje v znanju iz sladkorne bolezni. Čestitamo vsem sodelujočim učencem, ki so se udeležili tekmovanja in se seznanili s sladkorno boleznijo, njenimi zapleti in z zdravim načinom življenja.

Tekmovanje na državni ravni je potekalo v soboto, 18. novembra 2023. Tekmovalo je 277 učencev s 143 osnovnih šol. Tekmovanje je potekalo preko spletne aplikacije v obliki kviza. Učenci osnovnih šol so na državnem tekmovanju osvojili 120 srebrnih in 9 zlatih priznanj.

Na 25. državnem tekmovanju so sodelovali prvi trije najbolje uvrščeni tekmovalci, ki so na šolskem tekmovanju 13. oktobra dosegli vsaj 36 točk in sicer Tobija Čuk iz sedmega razreda ter Martin Fajdiga in Mirjam Krevs iz 9. razreda. Martin Fajdiga in Mirjam Krevs sta na državnem tekmovanju osvojila srebrno priznanje. Iskrene čestitke!

Na tem mestu bi vse učence, ki so v letošnjem šolskem letu pridobivali in poglabljali znanje o sladkorni bolezni pohvalila, saj so se resnično potrudili. Za dosežek bodo bronasto priznanje prejeli naslednji učenci: Erik Bezeljak, Tobija Čuk, Urban Fajdiga, Leon Lampe, Fran Tominec, in Meta Žgavec. Čestitamo!

Vsem tistim, ki jih zanimajo vsebine o poznavanju človeškega telesa in sladkorni bolezni, pa ob tej priložnosti še enkrat sporočamo zanimivo e- povezavo s poučnimi vsebinami.

Učne priprave YUNO so dostopne na naslednji povezavi:

https://yuno.si/vsebina/tekmovanje-v-znanju-iz-sladkorne-bolezni-osnovna-sola

  1. Preglej VIDEO.
  2. ZAPISKI-Preberi zapiske.
  3. VAJE- Reši vaje.
  4. REŠITVE VAJ-Preveri odgovore.
  5. KVIZ je zelo zanimiv. Še enkrat utrdi in preveri svoje znanje.

Zapiske, Vaje in Rešitve Vaj lahko prenesete.

mentorica Ivanka Erjavec