5. športni dan – plavanje

Ajdovščina, 12. 6. 2023
Po jutranjem zboru v šoli in malici, nam pogled v nebo med odhodom proti avtobusu ni vlival preveč optimističnega razpoloženja. Nebo je bilo namreč prekrito z oblaki, tudi temperatura v Črnem Vrhu je bila vse prej kot poletna in kot je za športne dni na naši šoli že običajno, je seveda še deževalo.

Vse to pa ni omajalo upanja, da bo v Ajdovščini lepše vreme in da bodo tudi temperature prijetnejše. Na poti proti Ajdovščini se je pokazalo sonce in nebo je bilo čudovito modro. Vsi neučakani in željni plavanja so po vstopu na kopališče poskakali v vodo, ki je bila »ne prav topla«. Za to, da so bili učenci po prihodu iz vode hitro suhi, pa je poskrbel veter.

Kmalu se je pojavila še ena težava, ki je prišla v obliki reševalca iz vode. Reševalec iz vode je namreč dosledno prepovedal kopanje tistim, ki so, kljub navodilom v šoli, imeli oblečene »bermuda« kopalne hlače. Nekateri so slučajno imeli s seboj tudi prave kopalke in so se seveda preoblekli, nekateri pa niso imeli rezervnih kopalk in niso več smeli v vodo.

Nauk zgodbe je, da se moramo pravil, ki so postavljena in uveljavljena v praksi, tudi držati.

Kljub vsemu je bil športni dan uspešen, učenci so prvič letos okusili čar kopanja in so po končanem plavanju utrujeni posedli na avtobuse ter se odpeljali skorajšnjim počitnicam naproti.

Zapisal: Drago Kavčič