Božično novoletna pošta učencev OŠ Črni Vrh za stanovalce in zaposlene v Vita domu

Zaposleni na OŠ Črni Vrh se svojega poslanstva v zvezi s sodelovanjem z Vita domom zavedamo že od vsega začetka njegove ustanovitve. Vemo, da je pristno in zaupno, da podpira sodelovanje in učenje vseh deležnikov, da vpliva na notranjo motivacijo vseh sodelujočih ter da nas povezuje na vse mogoče načine.

Ker so nam koronavirus in druge nalezljive bolezni preprečile druženje v živo s stanovalci Vita doma, smo letos našli še eno novo pot. Učenci od 1- do 5. razreda so stanovalcem poslali božično novoletna voščila.

Izdelali – ustvarili so in z  roko napisali 60 božično-novoletnih voščilnic ter jih predali zaposlenim v Vita domu, da so jih tik pred božičem razdelili med stanovalce. Na tak način letos na šoli ohranjamo vezi dolgoletnega prijateljstva z domom starejših, hkrati pa  stanovalcem želimo polepšati dneve, ko je druženje zaradi virusnih obolenj za stanovalce doma večinoma zastalo.

Ko še ni bilo epidemije, smo za dom starejših, ki je samo deset minut hoda od šole, vsako leto pripravili vsaj dva obsežnejša programa, božično-novoletni nastop, s katerim smo proslavili vse decembrske praznike, in marčevsko prireditev, s katero smo se poklonili 8. marcu, dnevu mučenikov in materinskemu dnevu. 

Druženja v živo in osebnega stika med generacijami ni mogoče popolnoma nadomestit, vsekakor pa povezava preko pošte trenutno omogoča stik dveh generacij. Tako smo del našega življenja, dogajanja in prazničnega razpoloženja ponesli k stanovalcem in zaposlenim v dom starejših občanov in jim polepšali decembrske dni.

Zapisala: Ivanka Erjavec