Cankarjevo tekmovanje, 1. del

Potek letošnjega tekmovanja za Cankarjevo priznanje so organizatorji v začetku šolskega leta nekoliko spremenili in se odločili, da bo v 1. polletju potekalo tekmovanje le za učence 8. in 9. razreda, za ostale pa v aprilu.

Tako se je v torek, 29. novembra 2022, šolskega tekmovanja udeležilo osem učenk in učencev. Letošnje tekmovanje so poimenovali Rime srca, ritmi sveta, kar je tekmovalcem predstavljajo nemalo težav, saj večini poezija ni blizu in so že na pripravah izrazili skrb, kako bodo napisali daljši razlagalni spis o ljubezenski poeziji Vinka Möderndorferja. Med pripravami so se nekatera vprašanja razrešila, nekaj pa jih je ostalo še neodgovorjenih in s temi se bomo ukvarjali v nadaljevanju priprav. Dve učenki, Erika Furlan Poženel iz 8. razreda in Hana Čuk iz 9., sta namreč osvojili bronasto priznanje in tudi dovolj točk, da se bosta v torek, 17. januarja 2023, poskusili prebiti v finale, tj. na državno raven tekmovanja.

Želimo jima veliko sreče in znanja, hkrati pa obema in tudi učenki Mirjam Krevs, prav tako osmošolki, izrekamo čestitke za uspeh in osvojeno bronasto priznanje.

Zapisala: Jana Peternel