Danes je moj dan

V četrtek, 22. 6. 2023, ob 11. uri smo na Osnovni šoli Črni Vrh pripravili javno prireditev ob dnevu državnosti.

Začela se je z Zdravljico in himno šole v izvedbi otroškega pevskega zbora pod vodstvom Damjane Vončina. V nadaljevanju je Martin Fajdiga prebral govor o naši prelepi domovini in boju za samostojnost in neodvisnost.

Prireditev je bila razgibana, saj so sledile točke učencev naše šole, ki se udejstvujejo na različnih področjih. Kot prve so nastopile Neli Čuk, Anika Mlečnik, Brina Rupnik, Emili Rupnik, Onja Habe in Nika Logar, ki so pod mentorstvom Elene Mikuž na Šolskem plesnem festivalu osvojile 1. mesto. Sledila jim je virtuozinja na kitari, Manja Škvarč. Prireditev se je nadaljevala še z dvema plesnima točkama in nastopom otroškega pevskega zbora s pesmijo Sreča je darilo. Nadaljevanje je popestrila Onja Habe, ki je na harmoniko zaigrala Na Golici. Otroški pevski zbor je ponovno pobožal naša ušesa, tokrat s pesmijo Zgodba o prijateljstvu. Na zadnjem plesnem nastopu sta se predstavili Izabela in Anika.

V zaključku prireditve je gospa ravnateljica, Karmen Simonič Mervic, Sloveniji zaželela vse najboljše in učencem brezskrbne počitnice.

Prireditev smo zaključili s skupnim plesom na pesem Danes je moj dan. Si lahko predstavljate, kako zveni, ko skoraj 150 otrok v en glas zapoje: Danes je moj dan in zraven še zapleše? Radostno!

Prireditev se brez požrtvovalnega dela vseh nastopajočih in njihovih mentorjev ter vseh v zaodrju ne bi mogla odviti tako kot se je, zato velik hvala vsem!

To je bil tvoj dan, Slovenija! Vse najboljše!

Zapisali: Tjaša Smolnikar in Elizabeta Bonča
Fotografije: Tadeja Bonča