Dvodnevni pohod po obronkih Gore

V začetku septembra se je porodila ideja, da bi z učenci 6. in 7. razreda odšli na dvodnevni pohod na Kovk, zato smo včeraj zjutraj krenili iz Ajdovščine in se do zgodnjega popoldneva mimo Otliškega okna in Sinjega vrha povzpeli do našega cilja – Taborniškega doma na Kovku. Da bi čas do večerje hitreje minil, smo ga izkoristili za druženje ob klepetu in družabnih igrah. Kmalu se nam je pridružil g. Peter, ki nam je skuhal in postregel odlično večerjo. Sledilo je prvo presenečenje za našo rojstnodnevno slavljenko Tejo – palačinke. Polnih trebuščkov smo se odpravili še na kratek sprehod do na novo zgrajenih smučarskih skakalnic in se za zaključek večera še enkrat posladkali – tokrat s torto, ki smo jo za Tejo pripravili učenci in učiteljice. Po napornem dnevu smo vsi rade volje legli v posteljo in trdno zaspali.

Naslednje jutro sta se nam pridružili ga. Pagon in ga. Erjavec, ki sta nas po mnogih neznanih poteh popoldne pripeljali do šole. Utrujeni in polni prijetnih vtisov smo se poslovili in si priznali, da je bil napor poplačan s čudovitimi razgledi in odlično družbo.

Za konec bi se v imenu celotnega kolektiva OŠ Črni Vrh rada zahvalila g. Rupniku za prijaznost, trud in pripravljenost za sodelovanje ter gospema Pagon in Erjavec, članicama Planinskega društva Javornik, ki sta poskrbeli, da je bil naš pohod poseben, predvsem pa drugačen od običajnih. Veseli nas, da skupaj z lokalno skupnostjo tkemo vezi in upamo na dobro sodelovanje tudi v prihodnje.

Jana Peternel