V sklopu aktivnosti Gospodinjskega krožka je bila izvedena kulinarična delavnica z gostom, izkušenim kuharjem Matijem Cotičem. Učenci so se preizkusili v pripravi ene izmed najbolj priljubljenih jedi – testenin. Matija Cotič – Mlinochef je z veseljem delil svoje znanje in izkušnje ter učencem predstavil številne praktične nasvete o kuhanju in pripravi testenin.
V prijetnem vzdušju, in po mnenju mentorja, v dobro opremljeni učni kuhinji, so se učenci lotili izdelave svežih jajčnih rezancev, za katere je pomembna uporaba kakovostnih sestavin.
Poleg priprave testenin so se učenci naučili pripraviti okusno in zdravo pesto omako. Omaka je dala jedi prav posebno aromo. Matija je ves čas delil učencem številne koristne nasvete, kako pripraviti omako, ki obogati okus in ohrani vse hranilne vrednosti svežih sestavin.
Po uspešno pripravljeni jedi so učenci z veseljem pojedli okusen, domač in zdrav obrok.
Delavnica je bila priložnost za pridobivanje novih kuharskih veščin in za poglobitev spoštovanja do kakovostne in domače hrane.
Z veseljem že pričakujemo prihodnje kuharske dogodivščine, ki bodo še dodatno obogatile učni proces ter spodbudile učence, da se preizkusijo v novih kulinaričnih izzivih.
Zapisala: Marija Rupnik Hladnik