Hura, prvošolci so prestopili šolski prag!

V četrtek, prvega septembra 2022, je bil prvi šolski dan. Ob 8.00 smo pred vhodom v šolo pozdravili 11 prvošolčkov – 7 deklic in 4 dečke, en prvošolec pa je moral zaradi bolezni ostati doma. Sprejele smo jih učiteljice Ivanka Erjavec, Elizabeta Bonča in Andreja Rupnik ter ravnateljica Karmen Simonič Mervic.

Ob tej priložnosti sta policist Primož Škedelj in policistka Hana prvošolcem in njihovim staršem podala napotke za varno pot v šolo in iz šole.

S prisrčnim kulturnim programom so nastopajoči ustvarili prijetno vzdušje, tako da so otroci lažje prestopili šolski prag in pomahali staršem.

Zahvaljujemo se harmonikarki Onji Habe, recitatorju Sebastijanu Rupniku in tretješolcem, ki so zapeli pesmi.

Prisrčna zahvala tudi Nataši Hvala, ki je v imenu staršev nagovorila otroke.

Razredničarka je nato otroke odpeljala v razred. Medsebojno popočitniško spoznavanje smo začeli s socialno igro Jaz sem mali mucek. Otroci so skupaj z učiteljico  sedeli  v krogu. Otrok, ki je začel igro, je imel v rokah žogo in izgovarjal besedilo: »Jaz sem mali mucek, žogico imam, pa je nimam samo zase, tebi (ime otroka) jo podam«.

Prisluhnili so pravljici Medved išče pestunjo, pobarvali zajčka, spoznavali učiteljico, sovrstnike in učilnico. Za konec tega pomembnega dne pa so se postavili okrog torte, občudovali iskrenje rakete na torti, sedli k mizam in se posladkali.

Naja, Polona, Korina, Rahela, Katarina, Zala, Valerija, Matic, Leon, Urban, Jusuf in David! Dragi prvošolci, želimo vam SREČNO na vseh poteh!

Ivanka Erjavec

Drage prvošolke, dragi prvošolci!

Danes je za vas zelo velik in pomemben dan. Prvič stopate na pot šolanja in s tem začenjate novo obdobje v življenju. Verjetno vaša srca danes malo hitreje bijejo, v vaših glavah pa se porajajo številna vprašanja, pričakovanja, morda tudi strahovi. Vse to je normalno. Verjemite, da je tudi z nami odraslimi tako, kadar je pred nami kaj novega, neznanega.

Vsi starši vam želimo, da bi radi hodili v šolo, saj se boste srečevali med seboj s sošolci, drugimi učenci in učitelji. Pridobivali boste nova znanja, se igrali, sodelovali in učili za življenje. Imeli boste veliko priložnosti za urjenje v prijaznosti, potrpežljivosti, spoštljivosti, dobroti. Imejte odprte oči in ušesa za vse lepo, dobro, koristno, da boste mogli ta svet spreminjati na bolje.

Nataša Hvala

Moramo pa še pripisati…
Šolska kuharica Melita Lukančič se je ob prihodu prvošolčkov še posebej izkazala. Spekla in oblikovala je lepo in zelo dobro torto. Ob iskrenju rakete na torti pa so otroci navdušeno zaploskali.