Joga za vse

Mladi parlamentarci naše šole so v preteklem šolskem letu v okviru teme Otroškega parlamenta »Duševno zdravje otrok in mladostnikov« pripravili akcijski načrt dejavnosti, ki bodo v letošnjem šolskem letu pod njihovim vodstvom pripomogle h krepitvi duševnega zdravja prav vseh naših učencev.

Tako so danes svoj program otvorili z izvedbo prve ure joge, na katero so povabili tako učence razredne kot predmetne stopnje. Jogo nameravajo izvajati vsak drugi četrtek, kadar ni razredne ure.

Po koncu prve izvedbe je šolske hodnike napolnilo prijetno vzdušje in začutiti je bilo radost tako mladih mentorjev kot udeležencev.

V kratkem bodo začeli tudi s kuharskim in debatnim krožkom ter vajami za sproščanje. Za vse omenjene dejavnosti so izdelali tudi plakate.

To pa še ni vse, med njihove načrte spadata tudi turnirja v malem nogometu in taroku, ki pa prideta na vrsto malce kasneje.

Otroški parlament je oblika demokratičnega dialoga in oblika participacije otrok v družbenem dogajanju, zato nas veseli, da so Mirjam Krevs, Erik Bezeljak, Meta Žgavec, Manja Škvarč, Zala Rudolf in Lucija Rupnik k dejavnostim tako zavzeto pristopili.

Zapisala: Tjaša Smolnikar, mentorica Otroškega parlamenta