Kako smo polepšali dan njim in tudi nam

V ponedeljek, 5. decembra 2022, smo se odpravili v Vipavo. Kdo? Pevci od 5. do 9. razreda in učenci ansambelske igre. Naša ravnateljica Karmen Simonič Mervic je že v lanskem šolskem letu navezala stike s CIRIUSom, v ponedeljek pa je prišlo tudi do realizacije našega obiska pri njih. CIRIUS je Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje. Za njihove varovance in zaposlene smo pripravili kulturni program s petjem, igranjem na instrumente in hudomušnimi recitacijami, s katerimi smo otvorili njihov veseli december. In tudi oni so za nas pripravili igrico, ki so jo nam na zelo zanimiv način predstavili.

Po končanem kulturnem programu so nam predstavili njihovo dejavnost, ki jih izvajajo znotraj njihove ustanove. Bili smo presenečeni nad številnimi aktivnostmi, ki jih počnejo s svojimi varovanci. Nato pa smo imeli tudi priložnost videti, kako njihovo delo poteka znotraj skupin. Naši učenci so lahko šli v njihove učilnice in v delovno terapijo, kjer so spoznali njihov način izobraževanja in dela.

Bila je to za vse nas neverjetna izkušnja. Prelepo doživeto dopoldne v družbi nekoliko drugačnih, a zelo srčnih in prijetnih ljudi.

Od njih smo se poslovili s stiskom rok in obljubo, da se še srečamo. To je odlična izkušnja za naše učence in hkrati dobro sodelovanje za njihove.

Zapisala: Damjana Vončina