Ko ukulele postane najbolj popularen instrument na šoli…

Na naši šoli vedno več glasbeno ustvarjamo. V letošnjem šolskem letu smo imeli že dva nastopa. Velik korpus nastopajočih sestavljajo pevci dveh zborov in učenci, ki letos obiskujejo izbirni predmet ansambelska igra. Od septembra do danes smo se naučili osem priredb slovenskih ljudskih pesmi.

Z učenjem ukulel in cajona smo pričeli v mesecu septembru. Nekateri učenci svoje instrumente nosijo kar od doma. Tisti, ki pa jih nimajo, si jih v šoli lahko sposodijo. Pomembno je, da se igra, brenka in poje… In zanimanje za igranje še raste. To je navdihujoče in spodbudno. Ukulele je postal najbolj popularen instrument na šoli. To je zdaj jasno. Nič nenavadnega ni, da se po šoli sprehajajo učenci z instrumentom v roki in da se iz učilnic sliši igranje in petje. Tudi, ko učiteljice ni zraven. Z vajo, pozitivno energijo, veseljem do igranja in dobrim vodenjem smo v dveh mesecih napredovali iz ure v uro. In rezultat vsega dela sta tudi skladbi, ki smo ju posneli danes.

Veseli smo, da vam del našega ustvarjanja lahko tudi pokažemo in predstavimo. Na našem youtube kanalu si lahko posnetke ogledate kadar koli. Spodaj so povezave do njih.

Zapisala: Damjana Vončina
Video: Jana Peternel