Moj poklic bo…

Učenci 9. razreda so 7. 10. 2022 obiskali Dan poklicev, ki ga je organiziral Mladinski center Idrija. Na njem so se na stojnicah pred Mladinskim centrom Idrija predstavile različne srednje šole z Goriške, Osrednjeslovenske, Notranjske in Gorenjske regije s svojimi programi. Dijaki so devetošolcem predstavili programe, ki jih obiskujejo in jim podali informacije o njih. Na nekaterih stojnicah so se učenci lahko tudi posladkali, na nekaterih pa preizkusili svoje ročne spretnosti ali naredili izdelek. Prvič so učenci spremljali okroglo mizo, na kateri so trije podjetniki predstavili svojo izobraževalno pot in poklic, s katerim si sedaj služijo kruh.

Ob prihodu v Črni Vrh so obiskali še Mestno knjižnico in čitalnico Idrija, oddelek Črni vrh, kjer jim je gospa Metoda Jereb predstavila poklic knjižničarke.

Zahvaljujemo se Mladinskemu centru Idrija za organizacijo Dneva poklica, gospe Metodi Jereb za predstavitev poklica. Mladinskemu centru Idrija in Šolskemu skladu OŠ Črni Vrh se zahvaljujemo za subvencioniranje prevoza.

Zapisala: Katja Miklavič