Občinsko središče Idrija

V četrtek zjutraj, 12. 05. 2022, je bilo na Črnovrškem placu kar živahno. Učenci zadnje triade so se odpravljali na športni dan, učenci 4. in 5. razreda pa so se podali v občinsko središče Idrija.
Petošolci so se po najstarejše ohranjenem vstopu spustili v Rudnik živega srebra, četrtošolci so si za začetek ogledali Idrijski grad Gewerkenegg in obiskali Mestni muzej Idrija.
V Mestni knjižnici in čitalnici Idrija so se naučili kaj pomeni kratica MKIČ in kako se po idrijsko izgovori »magazin«. Za sprostitev so si v Filmskem gledališču Idrija ogledali delček risanke Minioni in skorajda pozabili, da jih v nahrbtniku čaka še malica. To so si privoščili kar na stopnicah na osrednjem trgu, kjer je do konca druge svetovne vojne stala cerkev sv. Barbare. Ogledali so si zunanjost Rudarske hiše, vhod v jašek Frančišek in se ob vremensko naklonjenem dnevu na igrišču OŠ Idrija poigrali s svojimi sovrstniki.

Za izkazano gostoljubnost se zahvaljujemo OŠ Idrija in MKIČ Idrija. Za prijetno vodenje pa gre zahvala vodičem po Antonijevem rovu in Mestnemu muzeju Idrija.

Marija Rupnik Hladnik