Od nékdej lepé so Ljubljanke slovele … (F. Prešeren)

Prelepe so ljubljanske ulice in hiše, prelepi so mostovi in spomeniki …

Učenci prvega triletja smo se v spremstvu razredničark Ivanke Erjavec, Mojce Pečenko in Tine Bajc Hlad, spremljevalke Maje Mikuž in dveh mam naših prvošolcev odpravili na obisk Ljubljane. 

Pot smo začeli na Kongresnem trgu, kjer smo zapustili avtobus in se peš odpravili do Lutkovnega gledališča. V dveh skupinah smo se vkrcali v vzpenjačo in se povzpeli nad mestne ulice. 

V zavetju zidov gradu smo pomalicali in spoznali vodiča, ki sta nas v dveh skupinah popeljala po sledeh zmaja Francija do skritega zaklada. 

Zaklad je za vsakega nekaj posebnega, za nas pa je zmaj pustil krasne bombažne vrečke.

Ogled gradu smo zaključili z ogledom video predstave o zgodovini gradu in njegovih spremembah skozi čas. 

Sprehod skozi Ljubljano smo načrtovali tako, da smo spoznali najpomembnejše politične, kulturne, trgovske in zabavne dele mesta. 

Sprehodili smo se čez Kongresni trg, Tromostovje in Prešernov trg, se povzpeli po tekočih stopnicah trgovine Maximarketa, si ogledali pročelje Slovenskega parlamenta, prehodili tržnico, si ogledali ribarnico in vstopili v stolnico.  

Pot smo zaključili pred Slovensko dramo, kjer smo počakali avtobus in se polni novih vtisov, izkušenj in znanj opravili proti Črnemu Vrhu.

Zapisala: Tina Bajc Hlad