Pisano delo v prvem razredu

V mesecu aprilu nas je pomlad zares že obiskala in tako kot je pisana in pestra, tako je pisano tudi delo v prvem razredu.

  • Mesec april smo začeli s posebnim obiskom. V spremstvu šolske knjižničarke, gospe Perez Zelenc, smo se odpravili v krajevno knjižnico, kjer nas je sprejela knjižničarka, gospa Jereb. Ob vstopu v knjižnico nas je toplo pozdravila in povabila na oddelek z otroškimi knjigami.  Učenci so se posedli na pripravljene stole in prisluhnili zgodbi o volku, ki je želel biti najmočnejši  – Jaz sem najmočnejši (Mario Ramos).  Učenci so svoj obisk nadgradili z dolgim seznamom vprašanj, ki so jih radovedno postavljali knjižničarki. Obisk smo sklenili z zahvalo in drobnim darilcem.
  • Svoje spretnosti so učenci prvega razreda pokazali tudi z nastopom v Vita domu, kjer so se predstavili z recitacijo Boštjana Gorenca Pižama – Kaj se skriva očku v bradi in ritmičnim izvajanjem pesmi Carnivalito.
  • Medse so sprejeli prav posebne učitelje – petošolce, ki so jih usmerjali in spodbujali pri učenju črk in glasov. Učenci so odlično sodelovali in komunicirali med seboj. Delo teklo gladko in ura je minila kot bi trenil.
  • Obiskal nas je policist, gospod Škedelj, ki nam je predstavil pravila varnega vključevanja v promet. Otroke je zmeril v višino in ugotovil, da vsi še vedno potrebujejo otroški sedež za varno vožnjo v avtomobilu. Vsak učenec se je usedel v otroški sedež v avtomobilu in se pripasal s pasom. Predstavil nam je tudi poklic policista in otrokom pokazal svojo obvezno opremo.
  • S Petrom smo slavili uspeh na mednarodnem likovnem natečaju Kraj v zeleni, kjer je dosegel bronasto priznanje. V eni izmed preteklih objav smo predstavili šolsko spletno galerijo in Petrov dosežek na mednarodnem likovnem natečaju. Tokrat dodajamo fotografije s podelitve in fotografije razstavljenega Petrovega dela.
  • Učenci so 22. 4. praznovali dan Zemlje in izdelali plakate, ki nas opozarjajo na dobro in slabo ravnanje z njo.
  • Učenci, ki so se udeležili dodatnega pouka, so svoje spretnosti pokazali z ustvarjanjem stripov. Pri delu so zelo uživali, nadgradili svoje znanje pokazali česa vsega so sposobni.

Šolsko leto se počasi približuje koncu, nas pa čaka še veliko pestrega in zanimivega dela.

Zapisala Tina Bajc Hlad