Področno šolsko prvenstvo v alpskem smučanju

Cerkno, 16. 2. 2022

Pa smo šli…

… letos ponovno, po enoletnem premoru, na tekmo v alpskem smučanju. Tekmovanja so se udeležili smučarji – tekmovalci naše šole od 6. razreda naprej. Vsi po vrsti so prekaljeni in izurjeni tekmovalci. Nekateri trenirajo dalj časa, nekateri manj, prav vsi pa trenirajo pod vodstvom trenerjev SK Javornik. Pomembno je, da radi tudi tekmujejo. Ta želja se je pokazala že v dneh pred tekmo, saj so me skoraj vsi spraševali, če bomo šli na tekmo? Tudi pomen tekme je velik. Nenazadnje je to » Področno prvenstvo v veleslalomu«! Na tekmo vedno pride veliko število tekmovalcev iz šol Notranjske in Primorske. Tudi učenci ostalih šol so večinoma trenirani tekmovalci, ki tako kot naši učenci, večino zimskih vikendov prosti čas preživljajo na smučiščih po Sloveniji, bodisi na tekmovanjih, bodisi na treningih. Ker vemo, da je smučanje šport, ki se dogaja v naravi, tudi pogoji za smučanje niso vedno idealni. Mraz, veter, sneženje in dež so pogosti spremljevalci ob takih dogodkih.

Danes je bil dan lep, sončen, bilo je toplo in vzdušje na tekmi je bilo temu primerno. Dobra volja med organizatorji tekme, izkušene ekipe članov SK Javornik, se je prenesla tudi na vse tekmovalce. Vsi po vrsti so pokazali veliko borbo med količki (verjetno navdahnjeni z srebrno medaljo Žana Kranjca  na olimpijskih igrah)?

Kaj pa naši???

Naši…so odlično zastopali šolo in še enkrat več se je pokazalo, da smo resnično športna šola. Najboljši rezultat je uspel Luki Kavčiču, ki je dosegel 3. mesto v kategoriji mlajših dečkov. Samo Felc se je uvrstil na 4. mesto, Nika Logar je med mlajšimi deklicami zasedla 6. mesto, Rene Rupnik se je uvrstil na 8. mesto. Med starejšimi dečki je Maks Rupnik zasedel 10. mesto.

Drago Kavčič