Pomladne prireditve za starše

RAZREDNA PRIREDITEV ZA STARŠE PRVOŠOLCEV

Prvošolci so v torek, 29. marca pripravili prvo pomladno prireditev za starše v letošnjem šolskem letu. Pred nastopom so veliko vadili, izdelovali vabila, okraske in darila za starše.

Na prireditvi so se predstavili vsi učenci. Recitirali so pesmi slovenskih pesnikov, odigrali lutkovno predstavo Rdeča kapica in zapeli nekaj pesmi. Prisotni so si ogledali videofilm, v katerem so bile ob prijetni glasbi predstavljene zabavne ilustracije pesmi Jožeta Šmita Polžek, ki so jih ustvarili učenci. Otroci so staršem podarili drevo s srčki, učiteljici pa sta jim postregli s kavo, ki se je kuhala kar sedem mesecev.

Prvošolci so se naslednji dan predstavili še učencem drugega razreda in Konjičkom iz vrtca.

Ivanka Erjavec in Andreja Rupnik

RAZREDNA PRIREDITEV ZA STARŠE DRUGOŠOLCEV

Učenci 2. razreda so za starše konec marca pripravili razredni nastop, s tem so obeležili vse praznike, ki jih praznujemo v tem mesecu. Veselili so se nastopa in se nanj zelo pripravljali. To je bil za drugošolce prvi nastop pred publiko, saj do sedaj zaradi epidemije niso imeli priložnosti nastopati, zato jih je bilo malo strah. Trema je hitro minila, uživali so v recitacijah, petju, igranju in plesu. Na koncu so učenci staršem poklonili vazo s cvetjem. Darilo so izdelali pri pouku in verjamem, da krasi njihove domove. Ura nastopa je hitro minila, vsi so bili veseli, da so učenci pridobili eno izkušnjo več.

Vera Rudolf

RAZREDNA PRIREDITEV ZA STARŠE TRETJEŠOLCEV

V torek, 12. 4. 22 je bila v avli šole pomladna prireditev za starše učencev 3. razreda. Učenci so se staršem predstavili s pestrim programom različnih otroških recitacij, s petjem in plesom. Vzdušje je bilo prijetno in sproščeno. Pri izvedbi programa je sodelovala tudi Damjana Vončina, učiteljica glasbene umetnosti. Učenci so pod njenim vodstvom zapeli pesem Škrat Dobrošin ter zaplesali in zapeli pesem Poj z menoj. Zaplesali in zapeli so tudi afriško otroško pesmico SI MA MA KA in Reci ena, ena, ena. Na koncu programa smo k sodelovanju povabili vse starše, ki so se zelo hitro naučili vse ustrezne gibe ter ob koncu z veseljem zapeli in zaigrali skupaj z nami. Učenci so za starše izdelali darila, ki so jim jih ob koncu prireditve podarili.

Elizabeta Bonča

RAZREDNA PRIREDITEV ZA STARŠE PETOŠOLCEV

V sredo, 6. 4. 2022 smo imeli predstavniki 5. razreda mini marčevsko prireditev za starše. Učilnico smo spremenili v mini gledališče, ki je bilo okrašeno z našimi pisanimi rožicami ter torbicami, ki smo jih na koncu prireditve podarili staršem. Učenci so se izkazali s simpatičnimi recitacijami, tudi v angleškem jeziku. Prav tako so staršem pokazali, kako deluje naša super pametna tabla in kako ob klavirju zapojejo in zaplešejo. Za zaključek smo starše povabili v igro pantomima, v kateri so si s pravilno ugotovljeno besedo prislužili odlične piškote, ki smo jih spekli sami. Prireditev je bila intimna in zelo prijetna.

Tea Brecelj