Pouk biologije malo drugače

Pri pouku biologije v 8. razredu smo se v torek, 11.8.2024, povezali z našo učiteljico 1. razreda, gospo Tino Bajc Hlad, ki nam je pripravila poučno delavnico prve pomoči.

Učiteljica Bajc Hlad, sicer članica ekipe prve pomoči Rdečega križa, je začela s kratkim uvodnim predavanjem, sledil pa je praktični del z različnimi simulacijami nujnih situacij. Učenci so se izkusili v osnovnih postopkih oživljanja – tehnike pritiska na prsni koš in umetnega dihanja, spoznali so uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED) ter preverili znanje uporabe kompresijskih povojev ob krvavitvah.

Sodelovanje z Rdečim križem je učencem omogočilo pridobiti dragocena znanja in veščine, ki jih lahko uporabijo v realnih življenjskih situacijah. Prva pomoč je ključnega pomena, saj lahko hitro in pravilno ukrepanje reši življenja ter prepreči resnejše posledice poškodb.

Iskrena zahvala gre ekipi Rdečega križa Ajdovščina, predvsem učiteljici Tini Bajc Hlad, za njihov trud pri izobraževanju naših učencev. Prav tako se zahvaljujem učencem za njihovo aktivno sodelovanje in zavzetost. Upamo, da bomo s takšnimi dogodki tudi v prihodnje prispevali k večji varnosti in ozaveščenosti naših mladih.

Zapisala Dolores Nagode