Prireditev ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta

V četrtek, 20. 6., je v telovadnici OŠ Črni Vrh potekala prireditev ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta 2023/24. Učenci: Lenart Rupnik, Alex Habe, Matej in Tadej Kavčič in Vito Bizjak so zapeli slovensko in šolsko himno, sledil je nagovor ravnateljice, ge. Karmen Simonič Mervic, ki je učence pospremila v počitnice s spodbudno besedo.

Učenci petega razreda: Nastja Gostiša, Katarina Mikuž, Manca Žgavec, Andraž Čuk, Julija Rupnik in Tilen Rupnik so uspešno povezovali program. Nastopajoči učenci so pod mentorstvom njihovih razrednikov nastopili s točkami, ki so jih pripravili pri pouku.

Prvošolci so recitirali pesem Ferija Lainščka Kaj moraš med počitnicami storiti, drugošolci so recitirali pesem Čarobna dežela, tretješolci so nas razveselili s slovenskimi zastavicami in voščilom Republiki Sloveniji za rojstni dan, četrtošolci so nastopili z dramatizacijo Franeta Puntarja: A, petošolci pa s kratkimi predstavitvami znanih osebnosti, ki so oblikovale našo državo. Program so popestrile plesalke 1. do 8. razreda s tremi plesnimi točkami pod mentorstvom Neje Jereb, EL1 plesna scena.

Prireditev se je končala s: »HURA, POČITNICE!«. Vsem želimo, da bi bile brezskrbne in varne.

Zapisala: Maja Mivšek