Prva dirka Slovenskega pokala v Vrtojbi

Minule nedeljo je že tradicionalno potekala prva dirka slovenskega pokala v Vrtojbi na kateri je bila zelo številčna mednarodna udeležba na njej pa so se odlično odrezali tudi črnovrški kolesarji.

Mlajše kategorije do 13 let so se morali pomeriti poleg same dirke tudi v tehničnem poligonu na katerem sta se odlično odrezala Filip Mikuž, ki je poligon odpravil z odliko in Ožbej Lampe. Točke tehničnega poligona in točke dirke se na koncu seštejejo in skupni seštevek točk prinese končni rezultat tekmovalca.

V kategoriji deklice do 7. let se je odlično odrezala Lucija Lampe, ki je preprečljivo zmagala.

V kategoriji U11 je Tilen Rupnik zasedel skupno 17. mesto.  V kategoriji U 13 je Ožbej Lampe z dobro opravljenim poligonom in solidno odpeljano dirko zasedel odlično skupno 3.mesto. Samo z 5 točkami manj je Filip Mikuž zasedel 6. mesto. Lan Rupnik pa je imel na poligonu malo smole zato pa toliko bolje odpeljal samo dirko in dosegel skupno 15. mesto.

V kategoriji U15 je bilo kar 50 tekmovalcev z odličnim 6. mestom se je odrezal Miha Dakskobler, sledil mu je Gašper Kodrič z 16. mestom, na 27. mesto se je uvrstil Lampe Urban, 31. mesto je dosegel Jakob Mlakar, 33. mesto pa Amadej Cigale.

Že naslednji vikend nekatere tekmovalce čaka naslednja mednarodna dirka v Premanturi.

Zapisal: Tadej Podgornik