Zadnjo sredo v mesecu septembru se je na šoli začel gospodinjski krožek. K prvi delavnici so bili povabljeni učenci prve triade. Cilj gospodinjsko-kuharskega krožka je, da učenci čim bolj samostojno sodelujejo pri pripravi različnih enostavnih jedi in spoznavajo postopek priprave.
Na začetku srečanja si je vsak učenec naprej izdelal kuharsko kapo. Nato so se lotili priprave skutnega namaza z zelenjavo. Očistili so korenje in ga naribali, ter rdečo papriko, ki so jo narezali na majhne drobne koščke. Ravno tako so na drobno narezali kisle kumarice. Pretlačili so skuto s kislo smetano, dodali zelenjavo ter vse dobro premešali. Namaz so namazali na rezino kruha in da je bilo vse skupaj še bolj mamljivo, so vsak svoj kos kruha z namazom okrasili s koščki zelenjave.
Na naslednje srečanje bodo povabljeni učenci druge triade.
Zapisala: Marija Rupnik Hladnik