Regijsko lokostrelsko tekmovanje za osnovne šole

»Učitelj, midve bi vas radi pa nekaj prosili,« sta pred počitnicami k meni pristopili učenki Ema Brajer in Neli Čuk, obe šestošolki. Seveda me je firbec matral, kaj bi mi radi povedali.

»Ali naju lahko prijavite na regijsko šolsko tekmovanje v lokostrelstvu?«

Od presenečenja nad tem, kaj sta me prosili, sem obstal odprtih ust. Niti približno se mi ni sanjalo, da se kdo od učencev naše šole ukvarja z lokostrelstvom. V kratkem pogovoru z njima sem izvedel, da se s treningi ukvarjata že od začetka tega šolskega leta, da se poleg treningov udeležujeta tudi lokostrelskih tekmovanj in da njuni treningi potekajo v Logatcu.

Seveda sem ju na področno tekmovanje za osnovne šole rade volje prijavil. Tekmovanje je potekalo v soboto, 18. 2. 2023, na OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki. Neli se je nekaj dni pred tekmovanjem pripetila smola in je na roko dobila mavec. Tako z njenim nastopom ni bilo nič. Kljub vsemu je šla na tekmo vzpodbujat prijateljico Emo. Na tekmovanju je Ema nastopila zelo dobro in se uvrstila na 16. mesto. Za informacijo – Ema je tekmovala v disciplini goli lok.

Za uspešno zastopanje naše šole ji čestitamo in želimo še naprej čim bolj mirno roko.

Zapisal: Drago Kavčič