Sedmošolci v Črnem Vrhu in okolici

V okviru Mreže šol v Geoparku Idrija vsako leto poteka dan dejavnosti za učence sedmega razreda v mrežo vključenih osnovnih šol, in sicer OŠ Idrija, OŠ Spodnja Idrija, OŠ Cerkno in OŠ Črni Vrh.

Letos smo dan dejavnosti organizirali Osnovna šola Črni Vrh in Geopark Idrija.

Dneva se je udeležilo 150 sedmošolcev. Pripravili smo jim pester program, pri njegovi izvedbi pa so nam pomagali tudi številni krajani Črnega Vrha, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Sedmošolci so si iz avtobusa ogledali Zadlog, ter se peš odpravili do Kotenskega roba od koder se jim je odprl čudovit pogled na Belo in idrijsko hribovje. Na eni od delavnic so spoznavali lastnosti črnovrškega narečja, izdelovali pa so tudi mozaike in sončne ure. V Trebčah so si ogledali vojaški muzej in se seznanili z življenjem vojakov, v drugi delavnici pa so si naredili knjižne kazalke z vezenjem na karton. V šoli so se naučili tehnike polstenja volne in si izdelali obeske za ključe, v okolici šole so spoznavali in opazovali ptice, ter jim izdelali pogače in se s pomočjo aplikacije TeachOUT odpravili po učni poti Model Osončja. Delavnice smo pripravili Karmen Simonič Mervic, Darja Rupnik, Lea Lampe Živković, Urška Bajec Rupnik, Ivan Rudolf, Justina Čuk in Marija Čuk, Barbara Petkovšek in Terezija Rupnik, Matej Gamsar  ter Andreja Pagon.

Preživeli smo zelo lep dan, učenci so se naučili veliko novega, predvsem pa so dan izkoristili za druženje s sovrstniki in sklepanje novih poznanstev.

Zapisala: Andreja Pagon