Športno-zabavna prireditev na OŠ Črni Vrh

V sredo, 12. 4. 2023, je telovadnica Osnovne šole v Črnem Vrhu nad Idrijo znova »pokala po šivih«. V telovadnico se je namreč nagnetlo ogromno število gledalcev z namenom, da si ogledajo športno-zabavno prireditev, na kateri so se predstavila vsa športna društva in klubi, v katerih trenirajo in svoja športna znanja utrjujejo učenci osnovne šole Črni Vrh. Nabor društev in klubov je bil resnično pester.

Poleg predstavitve dveh »domačih« gimnastičnih skupin, ki na šoli vadita pod mentorstvom učiteljice razrednega pouka, prof. Mojce Pečenko, in učitelja športa, Draga Kavčiča, so se na prireditvi predstavili tudi Lokostrelsko društvo Logatec, Karate klub Kolektor Idrija, SK Javornik, KK Hidria, MBK Črni Vrh, Kamplc enduro racing Team, Nogometni klub Ledine in plesni klub EL1 plesna scena iz Ajdovščine. Žal se prireditve ni mogla udeležiti predstavnica ŠK LIBERTAS Alenka Trček.

Občinstvo je z velikim navdušenjem spremljalo predstavitve, videti je bilo mogoče kar nekaj »spektakularnih« točk in vtis je, da prireditev nobenega od gledalcev ni pustila ravnodušnega. Tudi nastopajoči športniki so se s svojimi točkami maksimalno potrudili in prikazali vse, kar znajo.

Na prireditev sta bila povabljena tudi Rok Turk, športnik občine Idrija za leto 2022, in njegova sovoznica Blanka Kacin. Žal je splet nepredvidljivih okoliščin preprečil obisk Roka Turka, ki pa se je na prireditvi vseeno oglasil v živo prek zoom povezave in občinstvu namenil nekaj pozdravnih besed.

Osrednji del prireditve je bil srečelov z mikavnimi dobitki. Glavni in najbolj zaželeni dobitki so bili dres in »kopačke« Adama Gnezda Čerina, trenutno enega najboljših slovenskih nogometašev. Adam Gnezda Čerin je član kluba Panatinaikhos iz Aten in seveda nepogrešljivi član slovenske nogometne reprezentance. Za podarjene športne rekvizite se Adamu Osnovna šola Črni Vrh iskreno zahvaljuje.

Zahvaljujemo se tudi ostalim donatorjem dobitkov, in sicer Planinskemu društvu Črni Vrh, Pirnatovi koči na Javorniku in njenemu oskrbniku, g. Sajovicu, Roku Turku, smučišču SKI BOR, Osnovni šoli Črni Vrh in kolesarju svetovne serije, Matevžu Govekarju.

Ker so bili odzivi na športno-zabavno prireditev zelo pozitivni, se med organizatorji že porajajo ideje, kako pripraviti tako prireditev tudi naslednje leto. Volje in energije ne manjka …

Zapisal: Drago Kavčič