Sreča je darilo

Sreča je darilo, sreča bogati,
pride z dobro vilo, pride med ljudi …

Včeraj je sreča zajela vse nas, zbrane v publiki. Prišla je potiho in nežno, kot pride prvi sneg, in nam skozi igro in petje mladih nadobudnežev narisala smeh na obraz in prižgala iskrice v očeh.

Na prazničnem odru, ki je bolj spominjal na dom kot na dvorano, se je odvijala prava gledališka predstava. Mama, ki jo je upodobila iskriva devetošolka Hana Čuk, oče, ki ga je s svojim šarmom ustvaril Martin Fajdiga iz 8. razreda, ter otroka, Mare, odlično se je vanj vživel Vito Bizjak, petošolec, ter Valentina, nežna deklica Nastja Gostiša iz 4. razreda, so uprizorili pripravo na božič pri tipični slovenski družini. Med peko piškotov, postavljanjem novoletne jelke in ukvarjanjem z vsakdanjimi šolskimi problemi je bilo na odru slišati ubrano petje in igranje sedemdesetih nastopajočih, ki so vključeni v vse tri pevske zbore in izbirni predmet ansambelska igra. Vse skupaj se je zlilo v celoto in nastala je prava glasbeno-gledališka predstava.

Bilo je čarobno. In zahvala gre predvsem vam, dragi učenke in učenci, ker ste vztrajali in se potrudili v vseh nas prižgati tisti kanček upanja in veselja, ki ju vsi nemalokrat potrebujemo.

Zapisala: Jana Peternel