Sreča v nesreči

V četrtek, 6. 6. 2024, smo morali biti četrtošolci že ob 6. uri na placu, kjer nas je čakal minibus, ki nas je odpeljal do Beltincev na polfinalno tekmo Žogarije.

Med potjo smo se večkrat ustavili, da smo se nadihali svežega zraka in pojedli malico, ki smo jo prinesli od doma. Šli smo tudi mimo dveh prometnih nesreč. Ko smo prišli v Beltince, smo bili malo utrujeni od vožnje in bilo nam je zelo vroče. Na tribuni smo se najprej namazali s sončno kremo in se pripravili na tekmovanje.

Najprej smo se pomerili v igri Z vami gospod profesor. Nato so Lenart, Matic in Samanta odigrali nogomet. Sledil je kviz, kjer smo pokazali splošno znanje. Na koncu smo dekleta še zaplesala.

Po vseh disciplinah je sledila razglasitev. Osvojili smo 4. mesto. Bili smo razočarani, ker smo mislili, da ne gremo v finale. A zgodil se je preobrat. Napovedovalec je po mikrofonu oznanil, da si finale zaslužijo prve štiri skupine. Zelo smo se razveselili. Sledilo je fotografiranje in kasneje kosilo v OŠ Beltinci.

Ob 14. uri smo se odpravili nazaj proti Črnemu Vrhu. Ker nam je avtobus med vožnjo ponagajal, smo se zapeljali do avtomehanika. Tam nam je prijazna gospa ponudila čips, da smo lažje počakali na drug prevoz. Čakanje smo izkoristili za igro. Kmalu je prišel avtobus, ki nas je odpeljal do bencinskega servisa, kjer smo prestopili na tretji avtobus. Ta nas je odpeljal vse do doma.

Vrnili smo se živi in zdravi, predvsem pa izredno utrujeni.

Naslednji teden nas čaka finale v Postojni. Zelo se ga veselimo in že sedaj prosimo, da stiskate pesti za nas.

Aid, Alja K., Alja P., Genovefa, Izabela, Katja, Leonida, Luka Valentin, Nadja, Sara in Veronika ter učiteljica Jana Peternel