Tina končno spet v objemu svojih staršev

Črni Vrh – V torek, 19. aprila, so v Črnem Vrhu končno našli Tino. Po dolgih mesecih iskanja je Tina zvečer spet objela svoje starše in legla v toplo posteljo.

Iskalna akcija je potekala vse od jeseni. Pri tem so bili najbolj dejavni predvsem učenci tamkajšnje osnovne šole, ki so pod vodstvom Damjane Vončina, učiteljice glasbe, Jane Peternel, učiteljice slovenščine, in Barbare Petkovšek, učiteljice likovne umetnosti, tedensko pregledovali teren in iskali morebitne sledi, ki bi jih pripeljale do Tine. Po pomoč so se obrnili na mnoge ljudi – najprej na gospoda Petra Žgavca in Gregorja Rupnika, ki sta jim s svojim znanjem pomagala ustvariti prijeten prostor, da bi vanj privabili Tino, nato na Tejo Ličar Močnik, ki je z igranjem na klavir ustvarjala prijetne melodije, Mateja Zajca, ki je poskrbel, da so bile melodije slišane daleč naokrog, ter Tineta Mažgona, ki je po terenu postavil kamere in s tem poskušal ujeti Tino. Žal so bili vsi poskusi zaman, zato so se po pomoč obrnili še na RTV Slovenija in tam s pomočjo dveh pomembnih mož – Mateja Jevniška in Rudija Pančurja – razširili glas o iskalni akciji. Na koncu je bil superjunak mladi fant Oskar, ki je ob gromkem aplavzu in vzklikih sreče in zadovoljstva pripeljal malo Tino nazaj v objem svojih staršev.

Jana Peternel

P. s.: Iskrene čestitke vsem nastopajočim za vse odlično izpeljane glasbeno-gledališke predstave Kje je Tina. Veseli smo, da je dvorana na premieri pokala po šivih in da se imamo priložnost pokazati tudi drugim – OŠ Cerkno, OŠ Idrija, PŠ Godovič in OŠ Sp. Idrija.

Fotografije, ki so nastale tik pred premiero. Foto: Tine Mažgon

Spodnje fotografije so iz predstave. Foto: Jana Peternel in Tea Brecelj