Slogan se glasi »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«.
Zajtrk je eden najpomembnejših dnevnih obrokov. V petek, 15. novembra ga bomo pripravili v šoli. Vključeval bo živila, ki sestavljajo Tradicionalni slovenski zajtrk. To so kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Med nam je podaril domači čebelar Alojz Rupnik.
Do zdaj smo tretji petek v novembru obeleževali dan slovenske hrane, ob katerem je po vsej Sloveniji potekal tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Po sklepu Vlade pa bomo po novem vsak tretji teden v novembru praznovali kot teden slovenske hrane.
Namen tedna slovenske hrane je spodbuditi večje naročanje, nakupovanje in uživanje slovenske, lokalno pridelane hrane, promovirati slovenske tradicionalne jedi ter spodbuditi zdrav prehranski način.
Teden slovenske hrane bo prispeval še k boljšemu sodelovanju vseh, ki so vključeni v verigo preskrbe s hrano in k boljši promociji slovenske hrane. Aktivnosti v tednu slovenske hrane bodo tudi prispevale k večjemu spoštovanju hrane ter naravnih virov, potrebnih za njeno proizvodnjo.
Nekaj povezav:
Pesem Ribič Pepe, Tradicionalni slovenski zajtrk
Ko pomorščak Pepe spet nič ne ujame in je lakota res že zelo velika, se s Kakadudujem pridružita vseslovenski akciji Tradicionalni slovenski zajtrk.
Ribič Pepe ponosno predstavlja Tradicionalni slovenski zajtrk
Zapisala: Ivanka Erjavec