Trije škrati in pismo

V petek, 9. 12. 2022, so nas zjutraj ob 8. uri v večnamenski dvorani vrtca obiskali člani Lutkovno gledališkega krožka OŠ Idrija. Predstavili so se s predstavo Trije škrati in pismo. Igrico sta napisali in režirali mentorici Mira Rejec in Živa Caruzo. Živa Caruso je narisala osnutke lutk, Mira Rejec pa je vse živalske like-lutke izrezala iz pene, jih pobarvala in oblekla. Lutke-živali so v rokah učencev oživele in močno pritegnile poglede gledalcev, ki so pol ure zbrano in doživeto spremljali predstavo, v kateri je deček Tine tako grdo napisal pismo Dedku Mrazu, da ga tudi sova-simbol učenosti, ni znala prebrati.

Tine je na koncu igrice vseeno dobil darilo od Dedka Mraza. Dobil je žogo, kapo, zvezek in pismo od Dedka, stvari, ki jih ni naročil. Odprl je pismo in ga prebral: »Tine, vem, da si v dar dobil stvari, ki jih nisi napisal v pismu. … Sporočam pa ti, da se pri pisanju bolj potrudi, da bodo znali drugo leto moji pomočniki-trije škrati in živali- prebrati, kaj si želiš. Dedek Mraz«

Gospa Rejec je povedala, da z igrico nastopajo v okviru prireditev ZPM po vsej občini. Veseli so, da so tudi učencem naše šole z igrico polepšali današnji dan.

Ob koncu predstave smo se nastopajočim in mentoricama zahvalili ter jim zaželeli vesele božične praznike in srečno novo leto 2023 ter nadaljnje uspešno delo.

Zapisala: Ivanka Erjavec