Tudi mi smo obeležili dan športa

Po nekajletnem premoru smo zaposleni na OŠ Črni Vrh znova izpeljali športni dan, ki je bil posvečen slovenskemu prazniku, tj. dnevu športa. Športni dan bi sicer prvotno moral biti izpeljan že v teden dni prej, vendar so slabe vremenske razmere onemogočile izvedbo.

Kot počastitev praznika so se po vsej Sloveniji odvijali različni dogodki, na katerih se je različnih športnih aktivnosti udeležilo veliko število ljudi.  Zato so bili tudi na našem športnem dnevu k sodelovanju povabljeni tudi starši in vsi ostali gibanja željni krajani.

Udeleženci so lahko izbirali med pohodništvom in kolesarjenjem. Za vsako panogo je bilo možno izbrati tri različne trase, in sicer lažjo, srednjo in daljšo. Udeleženci so se po svojih sposobnostih odločili, na katero traso se bodo podali. Lepo je bilo zjutraj videti udeležence, ki so se že kmalu po 8. uri začeli zbirati na šolskem igrišču. Zbiranje udeležencev je potekalo v sproščenem vzdušju ter ob kavi in odličnem korenčkovem soku, ki so ga pripravili učenci kuharskega krožka. Dan je imel tudi dobrodelno vsebino, zato so bili udeleženci vljudno vabljeni k prostovoljnim prispevkom za Šolski sklad. Manjkala ni niti šolska malica. Do 9. ure so bili udeleženci zbrani ter razdeljeni po skupinah. Po nekaj splošnih napotkih so se ob 9.15 pohodniki kot prvi odpravili na pot, kmalu za njimi pa še kolesarji.

Športni dan je minil uspešno, brez poškodb in podobnih nevšečnosti, čeprav bo marsikoga od udeležencev kot spomin na udeležbo še nekaj dni bolela zadnja plat ali pa bo zaradi »musklfibra« težje hodil po stopnicah. Kar je tudi opomin, da je treba tovrstne aktivnosti početi večkrat.

Veseli nas velika udeležba staršev, starih staršev in ostalih, ki so sodelovali pri dejavnostih in bili s svojo aktivnostjo lep zgled otrokom. Vsem staršem in ostalim udeležencem se najlepše zahvaljujemo in vabimo k še kakšni ponovitvi …

Zapisal: Drago Kavčič