Učenci OŠ Črni Vrh priborili 2. mesto na košarkarskem turnirju

V petek, 24. 3. 2023, je v Idriji potekal medobčinski turnir v košarki za učence 6. in 7. razreda. Nastopili so tudi predstavniki OŠ Črni Vrh. Na turnirju je bilo potrebno odigrati 3 tekme, in sicer z vrstniki iz OŠ Cerkno, OŠ Spodnja Idrija in OŠ Idrija.

V prvi tekmi so se pomerili proti vrstnikom iz OŠ Spodnja Idrija. Po kratkem ogrevanju, saj je avtobus s prihodom v Idrijo zamujal, se je tekma lahko začela. Naši učenci so začeli z veliko treme, tako da so igralci OŠ Spodnja Idrija na začetku rezultatsko nekoliko pobegnili. Ko pa so naši učenci začutili, da so vrstnikom iz Spodnje Idrije telesno in tehnično enakovredni, se je hitro obrnil tudi rezultat. Do konca tekme sta se ekipi ves čas menjavali v vodstvu, v zadnjih sekundah je bil rezultat celo izenačen. Tekmo je na našo žalost v korist učencev OŠ Spodnja Idrija odločila trojka njihovega igralca.

Po analizi tekme in pogovoru v garderobi ter ogledu tekme konkurenčnih šol je nastopil čas za začetek druge tekme proti učencem OŠ Cerkno. Dogovorili smo se, da naši igralci tekmo začnejo odločno in poizkušajo čim prej doseči nekaj lahkih košev za bolj mirno nadaljevanje tekme. No, rečeno storjeno. Naši učenci so takoj na začetku povedli za 6 točk in vodstva do konca tekme niso izpustili iz rok, čeprav so se učenci OŠ Cerkno nekajkrat nevarno približali. Zmaga je bila sladka in zaslužena – medalja se je nasmihala!

O barvi naše medalje je odločala tekma med učenci OŠ Spodnja Idrija in OŠ Cerkno. In glej ga zlomka. Igralci OŠ Cerkno so premagali igralce OŠ Spodnja Idrija. O žlahtnosti naše medalje je odločal krog medsebojnih tekem OŠ Cerkno, OŠ Spodnja Idrija in OŠ Črni Vrh. Razlika v doseženih in prejetih koših je bila v našo korist in tako smo osvojili celo 2. mesto na turnirju. Veselje med učenci je bilo nepopisno, kljub vsemu je bilo potrebno odigrati še tekmo proti učencem iz OŠ Idrija.

Tudi to tekmo so naši tekmovalci začeli dobro in odločno. Žal pa se je učencem v noge prikradla utrujenost, saj so morali že poprej odigrati dve težki tekmi. Proti koncu tekme je bila utrujenost že zelo vidna, vendar so igralci zdržali pritisk nasprotnikov. Poraz ni bil hud in tudi v končni razvrstitvi ni igral nobene vloge. 

Po končanem tekmovanju smo se utrujeni in zadovoljni z avtobusom (ki je ponovno zamujal) odpeljali v Črni Vrh in nato domov na zaslužen počitek.

Zapisal: Drago Kavčič