Utrinki pouka četrtošolcev v  decembru

Praznični dnevi so pred vrati. Mi pa vam podajamo nekaj decembrskih utrinkov. Dneve smo si naredili lepe, prijetne, tople, nekoliko drugačne.

Četrtošolci so prebrali  prvo knjigo domačega branja – Vinko Möderndorfer: Babica za lahko noč.  Sklop pesmi, v katerem je poudarjena ljubezen med babico in vnukom, vnukinjo, je začinjen s humorjem. Prav to je učence pritegnilo k branju. Najbolj jim je bila všeč pesem Babica ne zna peči piškotov. Učenci  so skrivnostno razkrili, da so babice najboljše, saj jim marsikaj dovolijo.
Ljubezen, naj bo takšna ali drugačna, vedno pripomore k dobremu.

 Pri matematiki so opravili mini šolsko raziskavo. Med učenci od prvega do petega razreda so zbrali podatke na kakšen način prihajajo v šolo. Podatke so uredili in jih prikazali na različne načine – s stolpčnim prikazom, z vrstičnim prikazom in s tortnim prikazom. Presenečeni so bili nad rezultati raziskave, saj so ugotovili, da največ učencev od prvega do četrtega razreda v šolo vozijo starši.

Pravljic ni nikoli preveč. Zbrano so prisluhnili pravljičarju Romanu Terpinu in ilustratorki Alini Asberge Nabergoj.

V decembru nas prevzema glasba božično-novoletnih pesmi. Glasba je lahko poklic, lahko  je  naš hobi, naše ustvarjalno preživljanje prostega časa, naše veselje ali naš talent, ki nam je bil položen že v zibko. Leja Zajec, mama četrtošolca in ljubiteljica glasbe, svoj talent krepi in razvija. Za eno šolsko uro je prevzela vlogo učiteljice in učence naučila zapeti pesem Križ kraž.

LEA! Najlepša hvala za obisk.

Zadnji decembrski teden je bil že v znamenju praznikov in pričakovanju novega. Zaključil se je z druženjem s petošolci, kvizom in tombolo. Pri igri je bila sreča naklonjena samo enemu. In ne boste verjeli komu. SREČKU.

Mi  pa SREČO želimo prav vsem. Naj vas objame in delite jo z drugimi.

Zapisala: Marija Rupnik Hladnik