V Idriji je bil Zborovski bum

V torek, 7. junija 2022, so se pevci od 5. do 9. razreda udeležili letošnjega vseslovenskega Zborovskega buma.

Zborovski bum poteka letos v 60ih slovenskih krajih. Na prireditvah pa se združujejo pevci večih šol ali vrtcev. Namen prireditve je motivirati pevce in omogočiti čim več zborom nastop v veliki pevski zasedbi, z združenimi močmi oz. glasovi. Vsi dogodki pod imenom Zborovski bum potekajo pod okriljem JSKD-ja in Zavoda RS za šolstvo.

V Idriji so Zborovski bum pripravili pevci OŠ Črni Vrh, OŠ Idrija in OŠ Cerkno. Skupaj je bilo 120 mladih pevcev, ki so pod vodstvom njihovih treh zborovodkinj (Damjana Vončina, Vanja Lampič, Beti Lampe) pripravili skupen program, ki ga je povezovala voditeljica Damjana Peternelj.

Prireditve se je udeležila tudi producentka za zborovsko glasbo na JSKD-ju Mihela Jagodic, ki se je ob zaključku prireditve za podporo zahvalila Občini Idrija in vsem obiskovalcem. Mlade pevce pa je nagovorila z izbranimi besedami pohval, podpore in vzpodbude za naprej. Dokazali so namreč, da se tudi v današnjem času lahko poje s srcem, da tudi v današnjem času znajo prepričati poslušalce s svojim petjem in da se imajo lahko ob petju zelo lepo in prijetno.

Zapisala: Damjana Vončina

Vse fotografije: Robert Zabukovec