V šolskem letu 2023/24 bo prvi razred obiskovalo 14 učencev

V torek, 9. 5. 2023 so prvošolce v letošnjem prvem razredu obiskali bodoči  prvošolci, ki bodo šolski prag prestopili, 1. septembra 2023. V šol. l. 2023/24 bo prvi razred obiskovalo 14 učencev.

Otroke, ki so vključeni v vrtec, je v šolo pripeljala vzgojiteljica Mojca Terbižan Leskovec. Otroke, ki vrtca ne obiskujejo, pa je ob 8.00 pred vhodom osnovne šole sprejela učiteljica Tina Bajc Hlad. Pripeljali so jih starši.

Obisk bodočih prvošolcev je trajal 2 uri in pol, in sicer od 8.00 do 10.30.

Prvošolci so bili pravi tutorji, saj so poskrbeli za dobro počutje obiskovalcev tako, da so jim pomagali pri vključevanju v novo okolje, ki je drugačno kot v vrtcu ali doma.

Dan smo začeli s socialno igro Sprehod po trgu. Otroci so stali v prostoru. Predstavljali so si, da so na trgu in se sprehajajo. Nikogar ne poznajo. Na znak vodje se je vsak obrnil k najbližjemu sosedu in se predstavil.  Prvi otrok je svojemu sosedu dal roko in rekel: »Živijo, ime mi je … « Ta je odvrnil: »Živijo, ime mi je …«

Sledila je odlična zgodba. Bobek in barčica je pravljica Anje Štefan o dečku Bobku, ki živi ob jezeru. Po vodi spušča svoje male barčice in sanjari, da je kapitan. Ko najde pravi čoln, želi z njim odpluti po jezeru. Pogumno sede vanj, a takoj ko zapluje, so tu že miška, žabica, za njo zajček, lisica in medved. Jih ni za čolniček malo preveč? Kako se je zgodba končala, pa vedo otroci, ki so na koncu pripovedi navdušeno zaploskali.

Dan je potekal sproščeno in igrivo. Otroci so naredili polno barčic in se čisto zares igrali. Peli so pesem Barčica po morju plava, opazovali vrstnike, učiteljice in šolo. Prepričani smo, da so že mislili na morje in počitnice pa tudi na šolo, ki jih z veseljem pričakuje čez dobre tri mesece. Bodoči prvošolci so se za nekaj časa poslovili in odšli novim dogodivščinam naproti.

SREČNO OTROCI! SREČNO STARŠI! In SREČNO UČITELJI!

Tina Bajc Hlad, prof. razrednega pouka

Ivanka Erjavec, prof. razrednega pouka