Veliki korak prvošolcev

Prvega septembra 2021 je bil prvi šolski dan. Ob 7.30 smo pred vhodom v hram učenosti pozdravili 17 prvošolčkov – 6 deklic in 11 dečkov. Sprejeli smo jih učiteljici Andreja Rupnik in Ivanka Erjavec ter ravnateljica Karmen Simonič Mervic. S prisrčnim kulturnim programom so nastopajoči sprejeli otroke in njihove starše.

Zahvaljujemo se harmonikarjema Onji Habe in Maksu Rupniku. Prisrčna zahvala tudi Tatjani Fajdiga za pesem in pismo s spodbudnim in pozitivnim sporočilom.

Učiteljici sta nato otroke odpeljali v garderobo in v razred. Prisluhnili so pravljici Čofkov veliki korak, naredili naprstno lutko, spoznavali učiteljici, sovrstnike in učilnico. Za konec tega pomembnega dne so obkrožili torto, občudovali ognjemet, sedli k mizicam in se posladkali.

Prvi šolski dan prvošolcev je hitro minil.

Želimo jim/vam srečno na vseh poteh!

Andreja Rupnik in Ivanka Erjavec

Popotnica prvošolcem 2021

A veste, da smo danes postali kot zobna pasta?
Pa ne kar ena.
Ampak tribarvna!
Se vam že svita, zakaj?
V zobni pasti se običajno prepletajo bela, rdeča in modra. So tri barve, ki so povezane v celoto in jih ne moremo ločiti.
Danes smo se tako prvič prepletli – vi otroci, ki boste postali šolarji, mi starši in vi, spoštovani učiteljici in z vama vsi ostali delavci šole.
Od zdaj naprej bomo morali delati in držati skupaj.
Vstop v šolo ni pomemben korak samo za prvošolce, ampak za vse nas, ki smo v ta pomemben dogodek vpleteni.
Samo skupaj bomo lahko uspešni in zadovoljni.
Vam šolarjem bomo starši stali ob strani, pomagali bomo, ko se bo kaj zataknilo, pobožali bomo, ko bo potrebna vzpodbuda, tolažili bomo, ko bo v srčku skrb in veselili se bomo z vami, ko bo vse teklo gladko.
Vi prvošolci pa bodite pogumni, vedoželjni, iznajdljivi ter prijazni in gotovo bodo tudi vam, kot v pesmici medvedkom, ure in leta hitro bežale in bodo v spričevalih same debele petice.
Srečno!
Vsem!

Tatjana Fajdiga