Zimski športni dan ali » bolje drži ga, kakor lovi ga« …

… Nekako na ta način je potekal tudi današnji športni dan za učence 7., 8. in 9. razreda.

Glede na vremensko situacijo in glede na to, da nam je narava podarila celo nekaj snega, se je bilo treba nemudoma odločiti in izvesti vsaj en zimski športni dan. Dan se ni začel obetavno, saj je rahel dež prišel nenapovedano in je že v zgodnjih jutranjih urah pognal adrenalin po žilah organizatorjem športnega dne. Na tem mestu velja priporočilo vsem okoliškim kmetom, da se v primeru daljšega sušnega obdobja obrnejo na učitelja športne vzgoje, da organizira športni dan. Dolgoletne izkušnje namreč kažejo, da takoj, ko je na sporedu športni dan, začne padati tudi dež. 😊

Športni dan smo pričeli z odbojkarskim turnirjem učencev in učenk zadnje triade. Že dalj časa namreč po šolskih hodnikih kroži vprašanje, v katerem razredu imamo najboljše odbojkarje.

Danes smo dobili tudi odgovor. Med ekipami učenk je zmagala ekipa deklic iz 7. razreda, med ekipami učencev pa ekipa fantov iz 9.

Športni dan se je za smučarje nadaljeval na smučišču »SKI BOR«, kjer so bili pogoji za smučanje odlični, pohodnike pa je čakala večurna pot v zimski naravi. Proti koncu športnega dneva smo se vsi razveselili tudi sonca.

Vse smučarje je treba pohvaliti, da so upoštevali navodila in prišli na smučišče primerno opremljeni. Tudi s smučarskimi palicami. Prav tako so bili primerno opremljeni tudi pohodniki. Organizatorji športnega dne pa smo zadovoljni, da je dan minil brez poškodb in da so učenci nekaj ur preživeli v medsebojnem druženju in v naravi.

Zapisal: Drago Kavčič