Žogarija 2024

Današnji dan je bil za učence četrtega razreda nekaj posebnega. Udeležili so se letošnjega mednarodnega projekta Žogarija, ki že 19. leto uteleša eno najpomembnejših prepričanj – da gibanje, šport in nogomet izboljšujejo mladim kvaliteto življenja, samozavest, zdravje, omogočajo socializacijo, empatijo, ter jim vcepi vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe med njimi samimi, v šoli, enako tudi v lokalnih skupnostih in širše.
Potekal je v Idriji, kamor je prišlo še 5 ekip učencev naše občine. Preizkusili so se v treh obveznih tekmovalnih kategorijah.
Nogometno ekipo, ki je bila sestavljena iz petih članov so zastopali: Alex Habe, Aid Kovačević, Lenart Rupnik, Matic Purnat in Samanta Šemrl. V igri, ki so jo izvajali trije tekmovalci – dva sta bila v rezervi, je morala biti ves čas ena deklica. Nogometna ekipa je bila več kot izvrstna. V kvizu znanja so se zelo dobro odrezali in na vsa vprašanja pravilno odgovorili Alja Petrič, Katja Furlan Poženel in Luka Valentin Šemrl dos Reis. V kategoriji Z vami gospod profesor se je Žigi Rupniku in Leonidi Trček pridružila njihova razredničarka Marija Rupnik Hladnik. Dekleta – navijačice so se za konec predstavile kot navijaška skupina Prvakinje in zaplesale na plesno točko Shawty get lose. Kot, da bi vedele, da bodo naši učenci odnesli pokal s prvim mestom in si s tem zagotovili vstopnico na polfinalno tekmovanje v Beltincih, ki bo že 6. junija – torej čez dva dni.

Dogajanje na Žogariji v Idriji bo na programu RTV SLO 2, 13. oktobra 2024. Ne zamudite priložnosti za šport, smeh in zabavo.

BRAVO IN ČESTITKE VSEM NASTOPAJOČIM.

Zapisala: Marija Rupnik Hladnik