Atletski športni dnevi so uspešno opravljeni

Četrtek, 9. maja in torek, 14. 2024 maja sta bila dneva namenjena športnim dnevom in atletiki. Najprej so se v četrtek, 9.maja atletskim izzivom podali naproti učenci razredne stopnje. Po vožnji z avtobusom iz Črnega Vrha do Postojne so se učenci polni pričakovanj spoznali s pravim pravcatim atletskim stadionom. Večini učencev so se dimenzije atletskega stadiona zazdele ogromne, kljub temu pa so komaj čakali na začetek tekmovanja.

Učenci so tekmovali v štirih atletskih disciplinah in sicer: metu vortexa, skoku v daljavo, teku na 60m in teku na 600m. Te discipline zajemajo osnovne motorične sposobnosti otrok saj naj bi tek, met in skok obvladali vsi otroci.  Izkazalo se je, da te osnovne motorične sposobnosti nekateri učenci obvladajo odlično, nekateri malo slabše, nekateri pa sploh ne. Temu primerni so bili tudi rezultati.

Učenci so po končanem tekmovanju dobili zaslužena priznanja. Priznanja najboljšim je podelil učitelj Simon Tratnik, ki je tudi sam vrhunski športnik.

V torek, 14. 5. 2024 se je vaja z atletskim športnim dnevom ponovila z učenci 6. od 9. razreda v glavni vlogi.

Večina učencev je prišla na stadion motivirana, z željo po dobrem nastopu, z željo premagati sošolca/sošolko ali pa vsaj izboljšati katerega od svojih osebnih atletskih rekordov. Rezultati so pokazali, da so se učenci resnično potrudili za svoj dosežek, kar je glede na vreme in na pogoje na stezi resnično pohvalno.

Za zaključek lahko rečemo, da je  vreme dobro sodelovalo, tudi učenci so sodelovali in tako smo športni dan uspešno opravili. V celoti pa smo športni dan zaključili naslednji dan v šoli s podelitvijo priznanj najboljšim.

Zapisal: Drago Kavčič