Bralnice pod slamnikom v Idriji

Založba Miš vsako leto organizira prireditev Bralnice pod slamnikom, katere članica je tudi Mestna knjižnica in čitalnica Idrija. Ta nas je prijazno povabila, da se jim v ponedeljek, 22. maja, pridružimo na srečanju, kjer so gostili priznano slovensko pisateljico Natašo Konc Lorenzutti.

Vesela sem bila, da se je zbralo 15 učencev, ki so rade volje šli z mano in preživeli dobro urico v družbi nekaterih idrijskih učencev ter seveda pisateljice.

Na srečanju je ga. Konc Lorenzutti učencem povedala, da svoje navdihe za zgodbe išče povsod in da najraje piše o mladih, saj je tudi sama mama petih mladostnikov, s katerimi je že marsikaj doživela in preživela. Najstnikom je položila na srce, da naj bodo iskreni do samih sebe in da jim starši, ki jim velikokrat »težimo«, s tem le sporočamo, da jih imamo radi, in naj se zavedajo, da jim ne jemljemo svobode s tem, ko jim omejujemo čas, preživet na napravah, ampak si svojo svobodo krojijo sami. Na koncu je v obliki kamišibaja odigrala še nekaj zgodb, ob katerih smo se zelo nasmejali, sploh ob koncu, ko so morali trije učenci po njenem nareku odigrati enega od prizorov.

Iskrena hvala vsem, ki ste soustvarili dogodek. Želim si, da bi bilo takih dogodkov še več, saj nas ti navdihujejo in bogatijo.

Zapisala: Jana Peternel

Foto: Jana Peternel