Delimo veselje – obisk stanovalcev Doma starejših Črni Vrh

Božično novoletna pošta učencev OŠ Črni Vrh za stanovalce in zaposlene v Domu starejših Črni Vrh ter predpraznični nastop učencev 1. in 3. razreda.

Dom starejših Črni Vrh je oddaljen samo deset minut hoda od naše šole. Učenci 1. in 3. razreda so v sredo, 20. 12. 2023, stanovalcem in zaposlenim v Domu starejših Črni Vrh  ponesli božično novoletna voščila. Veselje so v dom starejših ponesli tudi sokrajni, ki so nas spremljali na poti. Pridružile so se nam gospe Martina Habe, Vera Rudolf, Polona Žigon Rudolf in Nataša Habe.

Učenci so izdelali – ustvarili in z  roko napisali 60 božično-novoletnih voščilnic ter jih osebno izročili stanovalcem in zaposlenim v Vita domu. Učenci 1. in 3. razreda so se v večnamenski dvorani doma v živo predstavili s predprazničnim nastopom in na tak način delili veselje s stanovalci Vita doma. Tako letos na šoli ohranjamo vezi dolgoletnega prijateljstva z domom starejših, hkrati pa želimo stanovalcem in zaposlenim polepšati predpraznične dni.

Povezava preko pošte in druženje v živo omogočata lep stik dveh generacij. Generacije starejših in generacije otrok. Predstavnica stanovalcev nam je izročila darilo-pletenega Božička s čokolatini in nam zaželela vse dobro v novem letu. Učenci so del našega življenja, dogajanja in prazničnega razpoloženja ponesli k stanovalcem in zaposlenim v dom in jim zaželeli vesele božične praznike in srečno novo leto 2024.

Zapisali: Ivanka Erjavec in Tina Bajc Hlad
Foto: Vera Rudolf in Nataša Habe