Ko mačke ni doma…

V tednu odsotnosti učitelja Draga Kavčiča, med 8. in 12. 1. 2024 smo z učenci 1. do 4. razreda pri ŠPO zaplesali. Najprej se je slišalo: »Jaz že ne bom plesal«, po prvih uspešno usvojenih plesnih korakih in ob spremljavi petja ali dobre glasbe, pa je učenje plesa postalo zabavno.

S prvošolci in drugošolci smo izvedli uvodne gibalne vaje in jih povezali v plesne gibe (žiga žaga in šivam kovtrčke). Nato smo zapeli in zaplesali pesem Potujemo v  Rakitn′co in kačo vit. Dodobra ogreti smo se preizkusili še v kavbojskem plesu.

Tretji razred je z veseljem imel kavbojski ples za ogrevanje, polka v nadaljevanju jim je šla dobro od nog in od rok, ples z metlo pa je bil nadvse zabaven. Z razliko od ljudske različice so si vsi fantje želeli plesati z metlo. Po vsem tem smo si prav zaželeli mirnejših ritmov – zapeli in zaplesali smo že znano pesem Mat′ potico pečejo in jo razvili v svojih izpeljankah (pico, rogljičke, žemlje). Naučili smo se tudi družabni ples po košarkarskih gibih.

Četrtošolci so že pravi mojstri v plesu, po ljudskih – polki in plesu iz Prekmurja, smo zaplesali družabni ples, za konec pa smo se naučili še nekaj ča ča ča korakov in zaplesali na popularno glasbo. Vse ure so minile, kot bi mignil in z veseljem plešemo še kdaj. Učenci so povedali, da jim je bil ples všeč in v eni sapi dodali, če lahko naslednjo uro igrajo nogomet.

Zapisala: Maja Mivšek