Mali princ v Ajdovščini

Priprave na naš muzikal Ko Ajda zori so v polnem teku. Solisti pilijo svoje solo parte in se učijo besedilo, zbor trenira zborovske dele, ki jih bodo kasneje nadgradili z gibi, dela se osnutke scene in kostumov, piše se seznam vseh opravil, ki jih bo potrebno narediti v zadnjih dveh tednih pred premiero.

Vse to pa so že preživeli in obdelali učenci OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine, ki so pod mentorstvom njihovih učiteljev pripravili glasbeno-gledališko predstavo Mali princ. Naša ekipa si je predstavo ogledala včeraj in nad njo smo bili navdušeni. Občudovali smo sproščenost igralcev, plesalcev in pevcev na odru, tehniko, ki jo imajo na razpolago v dvorani in mnoge odlične ideje, ki so jih realizirali na odru. Po predstavi smo se z njimi tudi pogovarjali. Povedali so nam, kako je predstava nastajala, kaj je bilo najtežje in tudi, kako so usklajevali svoje šolske obveznosti ob mnogih vajah, ki so jih imeli tekom lanskega leta, saj so premiero imeli že marca 2023, zdaj pa imajo ponovitve.

Ugotovili smo, da nas čaka še kar nekaj dela in vaj. A prepričani smo, da bo tudi nam uspelo. In ravno ogled Malega princa nam je dal spodbudo, da smo vsega tega sposobni tudi mi, čeprav smo majhni. Imamo pa voljo in pogum.

Najlepše se zahvaljujemo Šolskemu skladu, ki je omogočil, da smo se lahko v Ajdovščino in nazaj peljali z avtobusom.

Več o predstavi si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Zapisala: Damjana Vončina