Obisk članov Rotary cluba

Konec lanskega šolskega leta smo na šoli s strani Rotary cluba dobili pismo z željo po sodelovanju in podpori. V četrtek, 19. oktobra 2023, so šolo obiskali člani Rotary cluba mag. Milan Koželj, Janez Podobnik, Ivan Vidmar in Snežana Šuput.

Na četrtkovem srečanju v šoli so se najprej predstavili pevci šolskih zborov od 5. do 9. razreda s šolsko himno Mi verjamemo v sanje in Bučarjevo Tisti ljudje, ki jo zbor poje ob spremljavi instrumentalistov na ukulelah. Nato je sledil pogovor, v katerem smo predstavili obsežno delovanje na področju obšolskih dejavnosti s poudarkom na letošnjem posebnem projektu, to je priprava muzikala Ko Ajda zori. Predstavniki Rotary cluba so dali obljubo o financiranju tehničnega dela predstave . Hkrati so izrazili namero pomoči razširitve produkcije muzikala izven Črnega Vrha. Gospa Snežana Šuput Gulin je predstavila nekatere možnosti vključevanja mladih (osmošolci, devetošolci) v njihove tabore oz. klube.

Zadovoljni smo, da je Rotary club prepoznal našo unikatnost projekta Ajda in jo bo podprl v duhu svojih načel, ki so: gojiti prijateljstvo, ki krepi medsebojno pomoč, sprejemati visoka etična načela v zasebnem in poklicnem življenju ter ceniti vsako dejavnost, ki je širši skupnosti v korist, vzpodbujati vsa odgovorna prizadevanja zasebnega, poklicnega in javnega značaja vseh ostalih članov Rotary klubov in gojiti dobro voljo ter se zavzemati za sporazumevanje in mir med narodi.

Zapisala: Karmen Simonič Mervic, ravnateljica