Na srečanju z Mašo Ogrizek

Na svetovni dan poezije je Mestna knjižnica in čitalnica Idrija v sodelovanju z Založbo Miš v svojih prostorih organizirala festival Bralnice pod slamnikom za učence osnovnih šol idrijske občine.

Na povabilo smo se odzvali tudi na naši šoli in se skupaj z nekaterimi učenci odpravili na srečanje s pisateljico Mašo Ogrizek. Ta nas je skozi sproščen pogovor z moderatorko, go. Trušnovec, popeljala po svojem literarnem opusu in povedala, da se ji je začelo »dogajati«, ko je objavila knjigo Gospa s klobukom. Zanjo je prejela tudi nagrado večernica za najboljše mladinsko leposlovno delo. Njena pisateljska pot se je strmo vzpenjala in letos dosegla vrhunec, ko so njeno knjigo Lisičja luna izbrali za Cankarjevo tekmovanje za 6. in 7. razred in ji podelili tudi nekaj nagrad. Ob koncu srečanja je prijazno in z nasmeškom na obrazu odgovarjala na številna radovedna vprašanja mladih nadobudnežev ter se poslovila z napovedjo, da že piše nadaljevanje Lisičje lune.

Dneva pa za nas, Črnovršce, še ni bilo konec, saj smo si vzeli še pol ure časa in se na povabilo ge. Vidmar oglasili v njihovi prenovljeni knjižnici v OŠ Idrija. Vsi smo bili očarani nad prostornostjo in svetlostjo nove knjižnice. Prepričana sem, da se take knjižnice ne bi branili niti v naši šoli.

Hvala organizatorjem in vsem sodelujočim. Se že veselimo naslednjega festivala.

Zapisala: Jana Peternel