Nagovor ravnateljice ob začetku šolskega leta

Začenja se novo šolsko leto. Letošnje poletje so zaznamovale olimpijske igre v Tokiu. Zanimivo je bilo gledati napis Tokio 2020. Navijali smo za športnike, ki so se štiri leta, oziroma zaradi epidemije COVID 19, pet let pripravljali na en sam nastop. Že kvalifikacije na največje svetovno tekmovanje je bil za posameznega športnika ogromen dosežek. Športni uspehi so nekomu prinesli veselje, drugemu razočaranje, tretjemu zadovoljstvo. Športniki so s stiskom roke, objemom in trepljanjem po ramenu priznali poraz ali slavili zmago. Kljub posebnim razmeram, ki so jih narekovali zdravstveni ukrepi, je svetovna skupnost zmogla sodelovati, tekmovati, se veseliti, prenesti poraze in razočaranja.

V šolskem prostoru je enako. Učenci in pedagoški delavci tečemo na dolge razdalje. Od prve napisane črke do napisane pesmi ali spisa je dolga pot. Od prvih računov seštevanja do matematičnih funkcij tudi. Potrebni so vaja, ponavljanje, vztrajnost in še enkrat vaja, vztrajnost in ponavljanje. V nabiranju znanja leta niso omejitev. S strašanskim tehnološkim napredkom postaja izobraževanje vseživljenjsko.

Dragi učenci, starši in vsi prijatelji črnovrške šole, prostori šole so pripravljeni za novo šolsko leto. Pripravljeni smo vsi zaposleni, čakamo še vas učenke in učenci, da napolnite učilnice z učenjem, igranjem, druženjem, prijateljevanjem in sodelovanjem. Posebej čakamo letošnje prvošolčke.

Na naše delo bo zelo vplivalo epidemiološko stanje v državi, verjamem pa, da bomo tako kot do sedaj, vsi skupaj upoštevali in izvajali vse zdravstveno higienske ukrepe kot so upoštevanje pogojev PCT, uporaba mask in splošne ukrepe povezane z umivanjem rok in prezračevanjem prostorov.

Vem, da zmoremo skupaj sodelovati, se truditi za dobre rezultate, priznati poraze in se veseliti uspehov. Prihajajoče šolsko leto je nova priložnost, da to dokažemo.

Karmen Simonič Mervic

Ravnateljica