Nitke so zaplesale z jeansom

Pri izbirnem predmetu klekljanje, ki je letos potekal na OŠ Črni Vrh, so učenci spoznavali in bili dejavni v celotnem procesu nastajanja čipke: od ideje, do risanja vzorca, klekljanja, uporabe klekljanega izdelka in možnosti promocije oziroma predstavitve čipk. Zamisli za izdelavo vzorcev za čipko so izhajale iz dvanajstih mesecev oz. koledarskega leta.

Rezultat celoletnega dela je koledar, ki prikazuje ustvarjalnost, delavnost in kreativnost učencev naše šole. Koledar je izdan s podporo Šolskega sklada OŠ Črni Vrh.

V našem koledarju, kjer smo kombinirali čipke z jeansom, smo sestavili romantično mladostno zgodbo z Leny jeansom.

V projektu Nitke so zaplesale z jeansom so sodelovali Anka Jamšek, Martina Santiago Šlabnik in Karmen Simonič Mervic; učenci Teja Rupnik, Eva Zajec, Medea Čuk, Erik Bezeljak, Nika Logar, Martin Fajdiga, Karin Rupnik, Jakob Mlakar, Kaja Kavčič, Loti Čuk, Lara Čuk in Mirjam Krevs; fotografiral je Robert Zabukovec, stilirala Martina Santiago Šlabnik in pričeske oblikovala Blažka Čuk.

Koledar bo v zameno za 10 evrov za šolski sklad na voljo v petek, 24. maja 2024, po prireditvi in oba dneva razstav, v soboto in nedeljo, od 11.00 do 16.00 ure.

Vabljeni!

Karmen Simonič Mervic, ravnateljica,

in Šolski sklad OŠ Črni Vrh